Regenerace sídliště Štěpánov si vyžádá zábor parkovišť

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Obyvatelé valašskomeziříčského sídliště Štěpánov na čas přijdou o parkoviště. Ta si totiž musí zabrat stavební firma, která tu provádí pátou a poslední etapu regenerace sídliště, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí města Renata Votrubová.

Po dobu výstavby je nutné vyčlenit část parkoviště v ulici U vodojemu jako skládku materiálu pro stavební firmu. „Zábor této části parkoviště potrvá po celou dobu výstavby, tedy do 30. září 2014.konce září,“ poznamenala Votrubová.

Další parkoviště budou zabraná kvůli rekonstrukci chodníků, které přímo navazují na parkoviště. „Osazování nových obrubníků a betonových přídlažeb si vyžádají částečný zábor jednotlivých parkovišť. Zábor bude vždy pouze na nezbytně nutnou dobu. Jedná se o parkoviště v ulici Štěpánov a Písečná,“ upřesnil Zdeněk Bobek, vedoucí technického oddělení odboru komunálních služeb meziříčské radnice.

Během poslední páté etapy regenerace sídliště se obyvatelé dočkají rekonstrukce a výstavby dětských hřišť, výstavby kontejnerových stanovišť na domovní a tříděný odpad, nových i opravených chodníků, obnovy mobiliáře i úpravy zeleně. Náklady na všech pět etap regenerace budou činit okolo 25 milionů, z toho dotace z Ministerstva pro místní rozvoj je ve výši 10, 5 milionu korun.

--> --> --> --> -->