Muzeum v Napajedlích předvede práci sochařů

NAPAJEDLA - Muzeum Napajedla v měsíci červenci představí dvojici sochařů Radima Hankeho a Zdeňku Saletovou. Serveru Zlin.cz to řekla Kateřina Barešová z Klubu kultury Napajedla.

Podle Barešové jde o jedinečné setkání nejprve učitele a žákyně a posléze přátel. „Dnes už klasik české výtvarné scény Radim Hanke se v Napajedlích představí v jedné z poloh, která k němu, možná nečekaně, ale přesto bytostně patří. A tím je jeho práce, v níž se odráží naprostý minimalismus. Dále zde budou k vidění bronzové plastiky, které opět ztvárňují lidské postavy či hlavy,“ upřesnil za muzeum Ivan Bergmann. Návštěvníci se mohou těšit na objekty ze svařovaného železa či z bronzu z posledních 10 let autorovy tvorby.

Zdeňka Saletová ještě občas pracuje s klasickým materiálem, například kamenem, ale poslední dobou svůj zájem upřela na jiný prastarý materiál – na papír. Z něj autorka vytváří nejrůznější objekty či slepotisky. „Jde až o snová díla, která vyžadují klid, ticho, rozjímání. Tématem svého díla se Saletová vrací do svého rodného kraje a jeho tradic – v němž nejvíce rezonuje její nejoblíbenější Horňácko s jeho lidmi, zvyky a písněmi. V Napajedlích představí své nejnovější práce, doplněné výběrem děl od roku 2011,“ dodal Bergmann.

Výstava potrvá ve výstavním sále Muzea Napajedla do 2. srpna. Chybět nebude ani komentovaná prohlídka s autory, ta bude na programu ve čtvrtek 10. července.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x