Lego Festival nabízí kolekci ojedinělých soch

ZLÍN - Ve zlínském Zlatém jablku začala nová výstava nazvaná Lego Festival. Tvoří ji sochy a busty z lego kostiček, které dosud nebyly ve Zlíně k vidění, serveru Zlin.cz to žekla mluvčí centra Kateřina Martykánová.

Umělci vytvořili z kostiček stavebnice například filmové hrdiny z Toy Story, Star Wars, lidé ale mohou obdivovat i různá zvířátka a další postavy v nadživotní velikosti. Na speciální motorku z Lego Duplo se mohou děti pro účely fotografování i posadit.

„K vidění jsou také mozaikové obrazy i hlavy známých osobností, které poskládal jeden ze 12 světových certifikovaných profesionálních stavitelů Lego – Dirk Denoyelle,“ doplnil ředitel centra Jiří Kratochvíl.

Expozici doplní i herní zóny pro všechny malé stavitele, které budou v provozu denně od 10 do 18 hodin. Na čtyři prázdninové soboty potom připravilo obchodní centrum interaktivní program spojený se společným skládáním, soutěžemi a dalšími aktivitami pro děti. V sobotu 12. července sem mohou přijít zájemci  na společné stavění sochy hasiče, a to s profesionálním Lego stavitelem. Další sobotu 19. července bude na programu tematické hraní v hracích zónách Lego Chima a Lego Friends a 26. července pro změnu v hracích zónách Technic. První srpnovou sobotu pak interaktivní program zakončí stavění sochy medvěda s profesionálním Lego stavitelem.

První hračky, které se pod značkou Lego původně prodávaly, byly dřevěné pojízdné hračky a neměly s dnešní stavebnicí vůbec nic společného. Každou sekundu se ve světě prodá 10 Lego stavebnic. V předvánočním období to je až 34 stavebnic za sekundu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x