Zámek Kinských zaplní angličáky

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Na zámku Kinských ve Valašském Meziříčí bude ve čtvrtek otevřena nová unikátní výstava Autíčka z krabiček. Návštěvníci se mohou těšit na více než dva tisíce modelů autíček od soukromého sběratele J. Kubíčka, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Renata Votrubová.

Výstavu doplní tématika bezpečnosti a ekologizace dopravy a informace o historii automobilového průmyslu a sportu v regionu. „Chybět nebude řada akcí, například soutěž, v níž je pro vítěze připravena projížďka rally vozem. Děti se navíc mohou těšit na akce s Policií ČR a BESIPEM,“ doplnila Votrubová.

Majitel vystavené sbírky sbírá modely angličáků od svého mládí. Mimořádná je sbírka především tím, že zahrnuje průřez celým obdobím, kdy se modely vyrábějí, až do současnosti. Nejcennějším exponátem na výstavě je model kočáru královny Alžběty II. z roku 1953, který se začal vyrábět u příležitosti její korunovace, k vidění však budou i vůbec nejstarší modely autíček, a to už  ze sklonku 30. let 20. století.

Celou výstavu připravovalo několik organizací více než půl roku. Finančně ji podpořily i místní firmy. Cennou sbírku modelů autíček budou moci obdivovat malí i velcí návštěvníci do 26. října. Otevřeno je každý den od 10  do 17 hodin, mimo pondělí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x