Zlín má druhý nejlepší městský magazín v republice

ZLÍN - Magazín Zlín, měsíčník vydávaný radnicí, uspěl v soutěži O nejlepší obecní a městský zpravodaj 2013. V kategorii městských zpravodajů byl odbornou porotou vyhodnocen jako druhý nejlepší v České republice, server Zlin.cz o tom informoval mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Hodnotící porota, ve které zasedali zástupci vyhlašovatelů a profesionální novináři, vybírala ve třech kategoriích – zpravodaj mikroregionů, svazků obcí a místních akčních skupin, městský zpravodaj a obecní zpravodaj. Novinkou byl výběr nejlepší rubriky či nejlépe zpracovaného tématu.

„Úkolem sedmičlenné poroty, bylo zhodnotit došlé zpravodaje nejen po stránce obsahové pestrosti a grafické přehlednosti, ale vzít v potaz i celkový dojem zpravodaje,“ uvedl předseda poroty Pavel Šaradín z Katedry politologie a evropských studií Fakulty filozofické Univerzity Palackého v Olomouci.

Třetí ročník soutěže O nejlepší obecní a městský zpravodaj byl vyhlášen u příležitosti státního svátku České republiky Dne slovanských věrozvěstů a už tradičních Dnů lidí dobré vůle na Velehradě. Soutěže se letos zúčastnilo 212 zpravodajů z celé České republiky. Vítězem v kategorii městských zpravodajů se stal časopis vydávaný Mníškem pod Brdy. Na třetí pozici skončil zpravodaj města Chotěboř.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x