Pachatel sedmnácti krádeží putoval do vazby

ZLÍN - Obyvatelé Zlína si mohou oddechnout, pachatel 17 krádeží v rodinných domech, bytech i vloupání do aut skončil ve vazební věznici. Serveru Zlin.cz to uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policisté devětačtyřicetiletého muže zadrželi v bytě, ve kterém se zdržoval. Soudce na něj uvalil vazbu.

Do prvního rodinného domu ve Zlíně se vloupal už 18. ledna letošního roku. Ukradl tu věci za 150 tisíc korun. Naposledy řádil 30. června. Tentokrát se vloupal do zaparkované Škody Felicie, odkud odcizil batoh se stolními hrami. Vesměs bral z domů i bytů zlato, elektroniku, nepohrdl ani dražším alkoholem či sběratelskými mincemi. „Celkově vykradl 12 rodinných domů, dva byty a čtyři motorová vozidla. Objekty si vybíral náhodně,“ poznamenala Kozumplíková.

Policistům se podařilo část odcizených věcí dohledat. Zbytek stačil rozprodat. Peníze použil na drogy a herní automaty. „Celkovou způsobenou škodu jsme prozatím ještě nevyčíslili, čekáme na vyjádření odborníků. Podle odhadů zkušených kriminalistů by se však mohla vyšplhat až nad jeden milion korun,“ doplnila Kozumplíková. Nepoučitelnému zloději teď hrozí až osmileté vězení.

Krádeží má muž na svědomí pravděpodobně ještě více. V současnosti policisté prověřují ještě sedm dalších trestných činů, kterých se mohl ve spolupráci s dalšími kumpány dopustit.

Gambler a notorický zloděj byl už šestnáctkrát soudně trestaný pro majetkovou trestnou činnost. Naposledy jej z vězení propustili v červenci loňského roku. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x