Slovácko přece zbrojí. Přichází vicemistr světa

Vicemistr světa do 20 let z roku 2007 Luboš Kalouda přichází jako posila šestého týmu uplynulého ročníku naší nejvyšší fotbalové soutěže 1.FC Slovácko. Sedmadvacetiletý záložník, naposledy hráč pražské Dukly, by mohl zacelit mezeru po Jakubu Petrovi, který se nejdříve vrátil do Olomouce a dnes už hraje za pražskou Slavii.

Fandové nemusí být zrovna pěmětníci, aby si vybavili, jak tehdy dvacetiletý Kalouda válel na mistrovství světa dvacetiletých v Kanadě, kde získal s týmem stříbrné medaile. Mimochodem rodilý Brňan v kanadě opravdu válel, patřil k našim nejlepším hráčům a vstřelil tři branky.

Coby hráč Brna přestoupil do CSKA Moskva, kde se ale příliš neprosadil, přitom se o tehdy mimořádně úspěšného mladíka zajímali třeba v Juventusu Turín či Newcastle United.

Naposled hrál v Dukle Praha, kde ale předčasně rozvázal smlouvu. Slovácku se nyní upsal na tři roky, své umění může předvést v generálce na Synot ligu. Slovácko hostí v sobotu v Uherském Hradišti druholigový Třinec od 20 hodin a 15 minut.

Lákavě zní i doplňující informace. V Kroměříži hraje v sobotu přípravu druholigová Sigma Olomouc s pražskou Slavií. Právě ta přijede na Slovácko k prvnímu ostrému soutěžnímu duelu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x