Malenovický hrad uspořádá noční prohlídku

ZLÍN - Malenovický hrad chystá na sobotu 19. července mimořádnou noční prohlídku hradu. Serveru Zlin.cz to za Muzeum jihovýchodní Moravy uvedla Barbora Janečková.

Hrad Malenovice své brány i po setmění otevírán jen výjimečně. Letos se noční prohlídky uskuteční dvě, ta druhá je na programu 16. srpna. Návštěvníkům bude hrad v obou termínech přístupný vždy od 20 do 23 hodin. Lidé s emohou těšit na hradní strašidla a záhadné bytosti.

„Potemnělé středověké zdi hradu ozáří žongléři s ohněm. Nádvoří rozezní zbraně šermířů a cinkot penízků orientálních krásek,“ ldoplnil kastelán hradu Luděk Bubeník. Podle jeho slov je noční prohlídka hradu koncipována tak, že si návštěvníci přístupné interiéry hradu, včetně atraktivní zoologické expozice Zvířata na Zemi a člověk, procházejí sami.

„Začátek jsme posunuli na 20 hodin, aby mohly přijít i rodiny s menšími dětmi,“ upřesnila Milena Dvořáková z Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně.

Vstupné na noční prohlídku je 60 korun, děti od šesti do 15 let platí 30 korun a odvážné děti do šesti let mají vstup zdarma. Noční prohlídky se konají za každého počasí.

Kdo ale na hrad vyrazí autem, musí se obrnit trpělivostí. Opravy silnice III/4972 ve Zlíně – Malenovicích v ulici Švermova jsou  totiž spojené s úplnou uzavírkou tradiční přístupové cesty na hrad. Jednoduše lze ovšem využít nedalekou ulici I. Veselkové, která ústí na hlavní cestu mezi Zlínem a Otrokovicemi přímo naproti vlakovému nádraží stanice Zlín – Malenovice. Po ní se lze dostat až k odbočce na cestu přímo k parkovišti před hradem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x