Opilec ohrožoval mladíka nožem, skončil na záchytce

ZLÍN - Až dvouleté vězení hrozí muži (61), který v centru Zlína v opilosti ohrožoval mladíka nožem. Po incidentu skončil muž na záchytce, serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Starší muž se zaměřil na skupinu mladých lidí, která si přišla posedět na zahrádku jedné z restaurací v centru Zlína. Přibližoval se k nim vrávoravým krokem a něco nesrozumitelně mumlal. Jakmile přišel blíž, zjistili, že má v ruce nůž, kterým mává směrem k nim a mluví něco o tom, jestli mají problém.

„Nikdo z mladých lidí nevěděl, co se děje. Jeden z nich si tedy stoupl a na staršího muže zavolal, aby zbraň zahodil. Jelikož neposlechl a dál se s nožem k mladíkovi přibližoval, čtyřiadvacetiletý hoch strčil svou židlí do výtržníka. Ten upadl a zůstal ležet,“ konstatovala Kozumplíková.

Přivolaní policisté se snažili zjistit, kolik alkoholu v sobě starší muž má. „Ani opakovanými pokusy se jim však u opilce nepodařilo dechovou zkoušku provést. Odvezli jej tedy k lékařskému vyšetření a poté k vystřízlivění do protialkoholní stanice v Kroměříži,“ podotkla Kozumplíková. Dodala, že kriminalisté nyní jednašedesátiletého muže podezírají z přečinu výtržnictví, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x