Ve Valašském Meziříčí projednávali obchvat města

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Necelá padesátka lidí se sešla ve velkém sále Kulturního zařízení města Valašské Meziříčí, kde se konalo veřejné projednávání vlivu stavby obchvatu města na životní prostředí. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí města Renata Votrubová.

Občané měli možnost uplatnit své námitky. Většina připomínek občanů směřovala ke konkrétním záležitostem, které se týkaly jejich nemovitostí. „Veřejné jednání svolal Krajský úřad Zlínského kraje na základě žádosti oznamovatele a investora stavby – Ředitelství silnic a dálnic ČR,“ doplnila Votrubová.

Jednání trvalo asi tři hodiny a účastníci se dověděli vše o záměru výstavby obchvatu, jeho návaznost na nadřazenou dopravní síť a rovněž byli seznámeni se závěry posudku vlivu stavby na životní prostředí.

Valašskomeziříčský místostarosta Miroslav Krchňák sdělil, že město je připraveno se v případě potřeby podílet na nutném výkupu nemovitostí potřebných pro výstavbu obchvatu, a to především z důvodu urychlení přípravných prací. „Jsme rádi, že se příprava obchvatu posouvá do další fáze. Snažíme se v maximální míře podpořit investora v přípravě a věříme, že výsledek procesu EIA bude pro stavbu příznivý a investor bude moci pokračovat další fázi projektové přípravy, konkrétně prací na získání územního rozhodnutí,“ řekl místostarosta města Miroslav Krchňák.

Proti stavbě tále existuje odpor několika jednotlivců, především z řad vlastníků nemovitostí v trase obchvatu. „Osobně jejich postoj chápu a jsem si jist, že představitelé města dohlédnout na to, aby při majetkoprávním vypořádání bylo s každým vlastníkem jednáno v souladu se zákonem. Zároveň však musím uvést, že trasa obchvatu je v Územním plánu města definována už téměř 20 let. Po celou dobu je z tohoto základního dokumentu zřejmé, které nemovitosti budou stavbou obchvatu dotčeny,“ dodal místostarosta města Jiří Pernický.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x