Na cyklostezce podél Baťova kanálu mohou lidé narazit na mobilního servisáka kol

OTROKOVICE - Na frekventované cyklostezce vedoucí kolem řeky Moravy a Baťova kanálu mohou lidé nově potkat "žlutého anděla" – mechanika vybaveného pojízdnou dílnou vybavenou k nutné opravě a seřízení porouchaného kola. Serveru Zlin.cz to řekl Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Autorem originálního nápadu je cyklistický nadšenec Petr Kohoutek a současně jednatel firmy Euro bike, která se v Otrokovicích zabývá prodejem a servisem jízdních kol.O víkendech bude náš mechanik vyrážet na cyklostezku k řece Moravě a bude ji projíždět mezi Kroměříží a Uherským Hradištěm. Při poruše nabídne bezplatnou pomoc, turista bude hradit pouze materiál, pokud jej bude k opravě potřeba. Na trasu umístíme informace o možnostech přivolání pomoci při poruše kola. Vnímáme tuto službu jako náš dárek cykloturistům, kteří si, stejně jako my, trasu kolem Baťova kanálu oblíbili,“ vysvětluje Petr Kohoutek.

Pojízdná dílna poprvé vyrazila na cyklostezku v pátek 18. července, kdy se v Napajedlích slavnostně otevíral nový, necelý kilometr dlouhý úsek cyklostezky od mostu u Fatry směrem k Pahrbku.

Na právě otevíraném úseku byl vybudován kvalitní zpevněný povrch namísto hrubého štěrku a polní cesty. Zvláštností je 36 metrů dlouhá část vedená dřevěným mostem nad hladinou řeky Moravy. „Toto řešení bylo vynuceno složitými majetkoprávními vztahy k potřebným pozemkům. Ze stejných důvodů nemohl být zpevněným povrchem opatřen zbývající úsek k rekreačnímu středisku Pahrbek, kde pozemky patří 70 vlastníkům. Nicméně k Pahrbku se při špatném počasí dostanou cyklisté mírnou zajížďkou po místních asfaltových komunikacích,“ konstatovala starostka Napajedel Irena Brabcová.

Nový úsek cyklostezky v Napajedlích je součástí Cyklostezky podél Baťova kanálu, která vede od Kroměříže do Uherského Ostrohu, měří 45 kilometrů a je součástí nadregionální Moravské cyklotrasy číslo 47 a evropské trasy Eurovelo.

Momentálně vzniká nový úsek cyklostezky z Kvasic do Otrokovic, kde šestikilometrová část trasy vedla po nebezpečné silnici. Práce tu potrvají zřejmě do srpna, investorem této stavby je Sdružení obcí pro rozvoj Baťova kanálu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x