Uherskohradišťský fotbal dostane injekci od nadace Synot

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - I v letošním roce podpoří skupina Synot prostřednictvím své stejnojmenné nadace fotbalový klub 1. FC Slovácko. Částkou dva miliony korun přispěje především na fotbalovou akademii, která vychovává nadějné fotbalisty, řekla Zlin.cz mluvčí Synotu Magda Pekařová.

Snažíme se v rámci našeho mezinárodního působení vždy  pomáhat v regionech, kde působíme. V případě týmu 1. FC Slovácko jde navíc o mou srdeční záležitost. Fotbalovou akademii totiž v roce 2001 založil můj otec s cílem podchytit největší fotbalové talenty ze širokého okolí a vytvořit podmínky pro jejich další profesionální růst. Od doby jejího vzniku prošly akademií stovky dětí a řadě z nich se také podařilo ve fotbale uspět,“ uvedl Ivo Valenta, zakladatel Nadace Synot.

Pro klub je podle fotbalistů každá finanční pomoc velmi důležitá.

 „Jsme rádi, že se již řadu let můžeme spolehnout na podporu mladých fotbalistů ze strany Nadace SYNOT. I díky této podpoře se nám daří nadějné fotbalisty dostávat z regionu do velkého fotbalu a plnit tím jejich cíle a sny, což není snadné,“ řekl generální sekretář klubu Petr Pojezdný.

Nadace Synot podporuje místní akademii už od jejího vzniku. Jen za uplynulých pět let přispěla na sportovní výchovu družstev, údržbu hřiště, vybavení a materiální zabezpečení mladých fotbalistů částkou ve výši přibližně 45 milionů korun. Domovský stadion týmu 1. FC Slovácko navíc dodnes nese jméno Miroslava Valenty, který se o jeho výstavbu zasloužil.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x