Turisté mohou při cestě na Východní Moravu vlakem vyhrát víkendový pobyt

VÝCHODNÍ MORAVA – Povzbudit cestovatele k objevování zajímavých míst se rozhodly České dráhy s Centrálou cestovního ruchu Východní Moravy. Pro návštěvníky Zlínského kraje společně připravili soutěž o pobyty v zajímavých místech regionu, řekla serveru Zlin.cz mluvčí Zlínského kraje Gabriela Dvorníková Sýkorová.

Pravidla soutěže jsou celkem jednoduchá – soutěžící přihlásí do soutěže jednu fotografii z cestování po Východní Moravě. Odborná porota složená ze zástupců Českých drah a Centrály cestovního ruchu Východní Moravy vybere pět nejlepších snímků a jejich autory odmění zajímavými cenami.

Například víkendovým pobytem v největších moravských lázních Luhačovicích, setkáním s historií Velkomoravské říše při pobytu v hotelu Koníček v Uherském Hradišti, krásou Beskyd a Valašska v okolí horského hotelu Vsacký Cáb, středověkou atmosférou Hanáckých Atén – Kroměříže – při pobytu v hotelu Zlatý Kohout nebo napětím z automobilové Barum Czech Rally ve Zlíně,“ popsala Sýkorová Dvorníková.

Soutěží se do konce srpna 2014, soutěžní fotografie mohou lidé posílat na mail centrály cestovního ruchu VM. Informace o soutěži si mohou turisté přečíst na plakátech vyvěšených ve stanicích Českých drah a na webech centrály i Českých drah.

Pobytové a zážitkové balíčky pro dvě osoby jsou doplněny volnými vstupenkami do zajímavých turistických cílů – Distillery Landu ve Vizovicích, Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm, Archeoskanzenu v Modré u Velehradu, Arcibiskupského zámku v Kroměříži. Specifické zážitky slibuje adrenalinový balíček Barum Czech Rally Zlín. K tomu výherci pobytů obdrží zdarma jízdenky pro cestu vlakem Českých drah do místa pobytu.

Soutěží chceme motivovat milovníky cestování k objevování krás a rozmanitostí, které Východní Morava nabízí. Cestování železnicí k turistice patří, v našem regionu mají železniční tratě bohatou historii, mnohdy zasahující do doby Rakousko-Uherska. Díky našim partnerům se vítězové soutěže podívají na pět zajímavých míst a ověří si na vlastní kůži jednak dostupnost těchto míst vlakem, ale také pohostinnost, se kterou vítáme každého hosta,“ vysvětlila Dana Daňová, ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x