Napadl muže a vyhrožoval mu nakažením žloutenkou

ZLÍN - Agresivního útočníka, který v odpoledních hodinách napadl v sadu Svobody druhého muže, dopadli strážníci Městské policie Zlín během několika minut. Hrozil nakažením žloutenkou typu C, uvedl pro server Zlin.cz mluvčí zlínských městských strážníků Pavel Janík.

Po čtvrté hodině odpoledne přijal operační důstojník na tísňové lince 156 naléhavé oznámení. „Podle volajícího došlo k napadení jeho kamaráda, kterého útočník několikrát udeřil do obličeje, povalil na zem a nyní mu vyhrožuje pobodáním nožem a nakažením hepatitidou typu C,“ popsal situaci Janík.

S ohledem na závažnost sdělení bylo na místo vysláno hned několik hlídek městské policie. Ty za několik málo minut zkontaktovaly devatenáctiletého poškozeného ze Zlína a zjistily popis útočníka. Toho se strážníkům podařilo dopadnout během pár dalších chvil u budovy bývalého okresního soudu. Současně byli zjištěni také svědci násilného incidentu, kteří popsali, že útočník poškozeného napadal údery a kopy do oblasti hlavy, přičemž na něj křičel, že ho zabije.

Vzhledem ke zjištěným skutečnostem strážníci přivolali zdravotnickou záchrannou službu, vyrozuměli republikovou policii a až do jejího příjezdu omezili podezřelého, devětadvacetiletého Zlíňana na osobní svobodě,“ dodal Janík. Za vyhrožování může agresor skončit za mřížemi.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x