Hradišťská porodnice má nový ultrazvuk za více než milion

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Gynekologicko-porodnické oddělení Uherskohradišťské nemocnice má po letech nový ultrazvuk. Stál 1,1 milionu korun, informovala server Zlin.cz mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

„Nový ultrasonograf je jedním z nejmodernějších diagnostických ultrazvukových softwarových systémů,“ uvedla Lipovská. Přístroj poskytuje lékařům i pacientům vyšší kvalitu snímku při vyšetřování, zahrnuje diagnostiku ultrazvukového zobrazování lidského těla a analýzu tělesných tekutin.

„Ukazuje například průtoky krve v cévách pupečníku nebo mozkových cévách plodu,“ uvedl primář gynekologicko-porodnického oddělení Jiří Březina. Dodal, že díky novému ultrazvuku mohou lékaři lépe vyšetřit plod v děloze, provést pooperační vyšetření, vyšetření mozku a břicha novorozenců a další výkony.

Při hradišťské porodnici funguje sonografická ambulance, která poskytuje screeningové vyšetření ve všech třech trimestrech těhotné ženy. V prvním trimestru vyhodnocuje rizika vývojových vad plodu se zaměřením například na Downovu chorobu. Ve druhém trimestru lékaři vyhodnocují tělesné orgány plodu a rodiče se mohou dozvědět také pohlaví. Vyšetření ve třetím měsíci se zaměřuje na polohu plodu, jeho růst, funkci placenty a podobně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x