Opravy silnic v centru Zlína zpozdí městskou hromadnou dopravu

ZLÍN – V centru Zlína začaly opravy hlavních silničních tahů. Rekonstrukce budou mít nejspíš za následek zpoždění městské hromadné dopravy, řekl serveru Zlin.cz mluvčí Dopravní společností Zlín – Otrokovice Vojtěch Cekota.

Rozsáhlé práce silničářů spočívají v obnově povrchu. Frézování a pokládka nových koberců pravděpodobně zkomplikuje provoz a bude mít dopad i na městskou hromadnou dopravu. „Až do 21. srpna lze kvůli opravám na linkách MHD očekávat četnější zpoždění,“ upozornil Cekota.

Rekonstrukce se týká úseku třídy Tomáše Bati mezi křižovatkou Antonínova a křižovatkou v Prštném. Na to naváže obnova vozovek v úseku Dlouhá-Čiperova, což je nejrušnější úsek části třídy Tomáše Bati, po níž projíždí téměř všechny linky MHD. V půli srpna na to naváže úsek Čiperova-Osvoboditelů a dále část Prštné-Louky. Souběžně se bude konat i obnova povrchu u Lidlu na Přílukách.

„Všechny práce se v plné míře budou dotýkat našich trolejbusových a autobusových linek. Prosíme cestující o trpělivost. Budou-li na silnicích vznikat kolony, nevyhne se jim ani městská hromadná doprava a naše spoje budou nabírat zpoždění,“ varoval vedoucí dopravního úseku Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice Pavel Nosálek.

Zpoždění kvůli zhoršené propustnosti silnice I/49 v opravovaném úseku od křižovatky Antonínova do Prštného zaznamená dopravní podnik už nyní. U některých dosáhlo zpoždění až 10 minut. „Dispečeři podniku opravované úseky sledují kamerovým systémem a budou schopni operativně odpovídat na telefonické dotazy cestujících,“ dodal Cekota.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x