Vsetínská nemocnice nabízí pacientům zdarma připojení na internet

VSETÍN – Vsetínská nemocnice nově nainstalovala v hlavním pavilonu na chirurgii bezdrátové připojení na internet pro pacienty. Lidé si tak mohou zdarma vyřídit poštu nebo si krátit volný čas v nemocnici, řekla serveru Zlin.cz mluvčí zařízení Lenka Plačková.

Bezdrátová síť nese označení NEMOCNICE FREE a nepožaduje heslo. „Vysílače jsou nastavené tak, aby pokryly část pacientů v hlavní budově, kde je chirurgický pavilon. Vyhověli jsme tak přáním pacientů,“ uvedla Plačková.

Na internet se průběžně dostanou i další pacienti. „Záměrem nemocnice je podle svých technických a finančních možností pokračovat v rozšiřování bezdrátové sítě i na další objekty. V nadcházející etapě bychom měli pokrýt pavilon Čtyřlístek, kde jsou lůžka dětského oddělení a interního spojeného lůžkového fondu,“ sdělil náměstek pro hospodářsko-technickou správu Leoš Dostál.

Podle Plačkové se pacienti mohou díky internetu dozvědět více informací o dění v nemocnici, ať už na jejích webových stránkách nebo facebookovém profilu. Internet pomůže i dalšímu rozvoji zavádění nejmodernějších komunikačních technologií v oblasti medicíny. Personál využívá tablety a speciální aplikace, díky kterým přiblíží pacientům diagnózu, průběh léčby a podobně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x