Luhačovické lázně letos navštívilo za první pololetí o dvě třetiny Slováků více než loni

LUHAČOVICE – Nebývalý zájem hostů ze Slovenska zaznamenaly za první pololetí letošního roku Lázně Luhačovice. V porovnání se stejným obdobím loňského roku je to o dvě třetiny více, sdělil serveru Zlin.cz výkonný ředitel lázní Jiří Dědek.

„V první polovině roku pokračoval výrazný nárůst hostů ze Slovenska, který se projevoval už celý loňský rok. Celkem naše společnost poskytla služby tisícovce Slováků, což je o 63 procent víc než loni,“ uvedl Dědek.

Stejným tempem rostl i počet přenocování. „Za první půlrok k nám přijelo tolik Slováků, jako za celý rok 2012. Slovenská klientela je tak nejrychleji rostoucím trhem,“ doplnil ředitel.

Nejnavštěvovanějším je podle něj hotel Alexandria, jehož služby využila téměř polovina slovenských hostů. Je to skoro o 100 procent více než v roce minulém. Nárůst o 40 procet zaznamenal Jurkovičům dům. „K oblíbeným se řadí prodloužené wellness víkendy, relaxační pobyty, týdny pro seniory, ale i klasické léčebné pobyty, kde registrujeme až třikrát větší zájem než vloni,“ poznamenal Dědek.

Doplnil, že Luhačovice jsou Slováky nejčastěji navštěvované lázeňské město. „Máme co nabídnout od jedinečných přírodních minerálních pramenů přes kvalitní lázeňské služby až po výjimečnou architekturu. Slováci jsou právem hrdí na dílo jejich nejvýznamnějšího architekta Dušana Jurkoviče, který zásadně ovlivnil tvář Luhačovic,“ zdůraznil Dědek s tím, že Luhačovice jsou vzdálené od hranic se Slovenskem 25 kilometrů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x