Zlín bude informovat o blokovém čištění ulic prostřednictvím hlášení varovného informačního systému

ZLÍN – O blížících se termínech blokového čištění ulic začne město Zlín informovat řidiče z místních částí nově také prostřednictvím hlášení Varovného informačního systému obyvatelstva. Rozšíření způsobů je reakcí na fakt, že dřívější pokyny řidiči ne vždy uposlechli, sdělil serveru Zlin.cz mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

„Řada vozidel zůstávala i přes žádost o přeparkování na svých místech, což znemožňovalo pracovníkům Technických služeb Zlín úklid ulic,“ řekl Dvořák.

Hlášení varovného informačního systému se v nedávné době podrobilo řadě úprav a modernizaci. „Dnes je velmi dobře slyšitelné prakticky na celém území Zlína. Toho chceme využít,“ uvedl náměstek primátora Ondřej Běták.

O blokovém čištění se ze sytému občané dozvědí už v srpnu. Hlášení budou číst pracovnice kanceláří místních částí. „Je to zavedená praxe, lidé jsou na tento způsob zvyklí,“ konstatovala tajemnice magistrátu Helena Eidová.

Pokud se praktika osvědčí, město zváží její využití i pro centrum Zlína. Nový způsob doplní ty, které jsou už zavedené. Na blížící se blokové čištění ulicjsou majitelé aut upozorňovaní s minimálně týdenním přestihem pomocí přenosných dopravních značek. O termínech se mohou dozvědět také z časopisu Magazín Zlín nebo na webových stránkách Technických služeb a městské policie.

Strážníci řeší během termínu blokového čištění desítky případů nepřeparkovaných aut, které brání řádnému úklidu ulic.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x