Letošní VALACHY MAN nově nabídne triatlon dětí

VELKÉ KARLOVICE – Ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku bude po červencovém závodu horských kol v pátek pokračovat další akce seriálu závodů VALACHY TOUR. Terénní triatlon s názvem VALACHY MAN letos nabídne novinku v podobě triatlonu dětí, sdělil serveru Zlin.cz prezident VALACHY TOUR Vladimír Sušil.

Závod se uskuteční stejně jako v minulých letech u rekreační nádrže Na Stanoch známé také jako Balaton v Novém Hrozenkově. Nádrž a okolní kopce nabízí ideální terén pro propojení plavání, cyklistiky a běhu.

Závodu se zúčastní známý železný muž Petr Vabroušek. „Stejně jako v minulých ročnících mohou sportovci závodit samostatně nebo v tříčlenných štafetách, pokud se na všechny tři disciplíny necítí. Z loňska jsme nechali rozšíření závodních tratí z jedné na dvě, aby byl závod lákavý jak pro rekreační sportovce, tak pro trénované borce,“ sdělil Sušil.

„VALACHY MAN se stal závodem pro všechny. Chyběla mu pouze kategorie dětí, což se letos mění. Uskuteční se totiž závod dětí v triatlonu na speciální kratší trati,“ doplnil Sušil.

Terénní triatlon VALACHY MAN má už čtyřletou tradici a jeho obliba narůstá. Loni se do něj zapojilo na 500 závodníků samostatně i ve štafetách. Závodníci nejprve absolvují plavání, potom jedou na kole a do cíle dobíhají. Dlouhá trasa obsahuje 350 metrů plavání, 16 kilometrů na kole a 4,5 kilometru běh. Kratší má 250 metrů plavání, 12 kilometrů kolo a 3,6 kilometru běh

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x