Petr Vabroušek bere v létě jen jedničky a šťastné sedmičky

Bigman, Krkonošman i Slovakman. Zlínský triatlet Petr Vabroušek, nejocelovější z českých ocelových mužů, by mohl klidně jen za tohle léto přijímat přezdívky podle závodů, které dokázal vyhrát.

Je to vůbec zajímavé. V osmi závodech dosavadního léta bral jen první místa, a to pětkrát u nás a na Slovensku, třikrát skončil sedmý v daleko těžší konkurenci v USA, Velké Británii a také na Slovensku na Oravamanovi.

O uplynulém víkendu se na Slovensko vrátil, to proto, aby tam v Piešťanech obhajoval titul mistra České republiky. Jak bývá chvalným zvykem nejen v dlouhém triatlonu, jedno místo hostí borce obou sousedních zemí při jejich národních šampionátech.

První část léta jsem završil 11. titulem mistra České republiky v dlouhém triatlonu,“ komentoval suše své vítězné vystoupení Vabroušek.

Pozoruhodné je, že letos dokončil osm závodů, vždy ve znamení šťastných jedniček nebo sedmiček.

Štěstí musíte mít, samozřejmě prioritní je výkonnost a tvrdý trénink,“ doplnil muž, který patří už léta k absolutní světové špičce na tratích, které běžnému smrtelníkovi nahánějí hrůzu. Za nějakých osm devět hodin zvládne tvrdý muž ironmanské vypětí: 3,8 kilometru plavání, 180 kilometrů na kole a 42,195 metrů v běhu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x