Velkokarlovický terénní triatlon je téměř vyprodaný

NOVÝ HROZENKOV - Terénní triatlon Valachy Man, kterým pokračuje seriál závodů Valachy Tour, už má téměř vyprodáno. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí Resortu Valachy Martina Žáčková.

Terénní triatlon startuje v Novém Hrozenkově v pátek 8. srpna u rekreační nádrže Na Stanoch. Letošní novinkou je speciální kategorie dětí.

„Máme nesmírnou radost, že zájem o naši akci stále roste. Loni v závodě startovalo 500 závodníků samostatně či ve štafetě. Letos jsme kapacitu navýšili na 550 a i tak už nyní zbývá posledních pár volných míst. On-line registrace skončila v úterý. Bude sice možná ještě i registrace na místě, ale jen do doplnění maximální kapacity. Stejně jako loni se může stát, že někteří opozdilci přijdou zkrátka,“ upozornil prezident Valachy Tour Vladimír Sušil.

Valachy Man se počtem závodníků už loni zařadil mezi největší akce svého druhu v České republice. Jako jeden z mála vsadil na intervalový, nikoli hromadný start, který vychází více vstříc pojetí veřejného závodu pro všechny. „Díky možnosti výběru ze dvou tras různé délky a náročnosti je Valachy Man vhodný jak pro rekreační sportovce, tak pro ty, kteří vyhledávají náročnější výzvy. Navíc kdo si netroufá na všechny tři disciplíny – plavání, kolo a běh – může závod absolvovat v tříčlenné štafetě,“ dodal Vladimír Sušil.

Atraktivním zpestřením závodu je možnost srovnat síly s profesionály. V tomto ročníku se objeví na startu například Ironman Petr Vabroušek, olympionik a obhájce loňského vítězství Jan Čelůstka, triatletka Aneta Grabmüllerová, která loni vybojovala zlato mezi ženami, nebo biker Ondřej Fojtík, čtyřnásobný vítěz Drásala a dalších prestižních bikových závodů.

Závodníci na obou trasách nejprve absolvují plavání v přírodním koupališti Na Stanoch. Následovat bude horské kolo okolím blízké přehrady Stanovnice, u delší trasy zpestřené náročnou terénní etapou. Na ní bude vypsána horská prémie GoPro, v níž bude odměněn 5., 44. a 99. závodník v pořadí hodnotnou cenou. Závěrečnou běžeckou disciplínu absolvují sportovci na cyklostezce Bečva, na delší trase bude zčásti protažena do terénu. Štafety se mohou zapojit pouze do závodu na delší trati.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x