Napajedelská radnice oslaví 110 let

NAPAJEDLA - Budova napajedelské radnice je dominantou města už 110 let a u příležitosti výročí vypuknou v Napajedlích oslavy. Serveru Zlin.cz to uvedla Kateřina Barešová z Klubu kultury Napajedla.

Na připomínku tohoto výročí jsou naplánovány oslavy v termínu společném i pro tradiční Moravské chodníčky a Farmářské trhy, a to na sobotu 9. srpna.

„Radnici, jakou mohla být, spolu se střípky z její historie, představíme ve venkovní výstavě v prostoru před radnicí. Takovou jakou je, pak na výstavě jejích obrazů a fotografií v muzeu. Na nádvoří radnice mohou návštěvníci zhlédnout práce studentů Univerzity Tomáše Bati o možném budoucím využití a úpravách okolí radnice a jejího nádvoří,“ podotkla Barešová. V obřadní síni radnice se uskuteční přednáška autora publikace o radnici, ředitele Okresního archivu na Klečůvce Davida Valůška a v muzeu pak přednáška vedoucího muzea Ivana Bergmanna o jejím staviteli Dominiku Feyovi.

Vernisáž výstavy Radnice ve Vašich obrazech je naplánována na čtvrtek v 19 hodin a expozice bude k vidění do 19. srpna. Outdoorová výstava 110 let radnice začne v sobotu v devět dopoledne a potrvá do 15. srpna. Ve stejný den bude k vidění studentská výstava, a to v době od osmi do 18 hodin. Přednáška Davida Valůška je na programu v sobotu od 14 hodin. O spoluautorovi radnice pak Ivan Bergmann pohovoří 14. srpna v 17 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x