Uherské Hradiště pokračuje v opravě ZŠ Unesco

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Základní škola Unesco v Uherském Hradišti se dočká dalších oprav za více než 10 milionů korun. Práce začnou v pondělí a skončí zhruba za rok, řekl serveru Zlin.cz mluvčí hradišťské radnice Jan Pášma.

Škola dostala už loni ke stému výročí založení novou čelní fasádu. „Nyní budeme pokračovat v dalších opravách částí rozměrné budovy. Obnovíme původní strukturovanou omítku fasády, vyměníme okna a dveře, dodáme stínicí prvky a parapety, zrestaurujeme kamenné prvky fasády a vyměníme klempířské prvky,“ vyjmenoval Pášma.

„Spektrum činností na obnově budovy, která se nachází v městské památkové zóně na Komenského náměstí, je značně rozsáhlé. Proto jsou naplánované na rok. Je však nutné vzít v potaz, že v harmonogramu stavebních prací jsme brali ohled na výuku i klimatické podmínky. Proto vše potrvá tak dlouho,“ sdělil místostarosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha.

Veškeré náklady platí město bez dotačních zdrojů. Opravy školy souvisejí i s rozsáhlým projektem Revitalizace veřejných prostranství v centru města Uherské Hradiště, který začne letos na podzim. Předmětem projektu je obnova parku za obchodní akademií a Komenského náměstí včetně průchodu pro pěší mezi základní školou a obchodní akademií.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x