Muž na Zlínsku vyhrožoval ženě smrtí jejího dvouletého syna

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Až roční vězení hrozí šestadvacetiletému muži, který v okolí Valašských Klobouk na Zlínsku vyhrožoval dvaadvacetileté dívce smrtí jejího dvouletého syna. Žena se s případem obrátila na policii, sdělila serveru Zlin.cz policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policisté přijali oznámení v týdnu. „Žena jim přinesla ukázat výpis ze svého facebookového profilu. Tam jí muž vyhrožoval usmrcením syna kvůli tomu, že se dozvěděl, že proti němu svědčila na policii v případu jeho další trestné činnosti,“ uvedla Kozumplíková.

Podle ní byla mladá matka vyděšená. Policisté muže dobře znali, protože s ním už dřív měli co dočinění. „Vzhledem k závažnosti případu hlídka na nic nečekala a pro muže rovnou jela. Zpočátku si neuvědomoval důsledky jednání. Vyhrožování ale nezapíral a vysvětloval, že to byla pouze hádka postrádající hlubší význam,“ vysvětlila mluvčí.

Policisté muže obvinili z nebezpečného pronásledování, za které může jít až na rok do vězení. „Pokud by ve vyhrožování a slovním napadání ženy pokračoval, může být stíhaný ve vazbě,“ dodala Kozumplíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x