Naprostá rarita. Vzácný hřib bronzový rostl naopak. Klobouk(em) dolů

Tak tohle je zatím největší rarita propukajících houbařských žní. A jako mnohokrát ji má na "svědomí" početná houbařská rodina Filípkova. Té "velí" úžasná znalkyně houbařských libůstek paní Alena téhož příjmení.

Vnučka paní Aleny Kristýna, toho času na prázdninách u babičky s dalšími třemi vnuky, se chlubí úžasným nálezem. Společně s babičkou našli 16 velevzácných hřibů bronzových. Ty uvádí odborná literatura jako velkou raritu. Jenže co víc, jeden z exemplářů rostl úplně obráceně, tedy hlavou v podhoubí a silnou nohou nahoru.

Takže to máme raritu na druhou,“ směje se paní Alena navyklá na leccos. A podle všeho čeká ji i spoustu dalších milovníků hub velmi příjemná brzká budoucnost. „Myslím, že nejbližších deset dnů nám bude úžasně nakloněno, je teplo a vlhko, prostě ideální čas,“ říká znalkyně oboru.

Houby rostou enormním tempem a svým ctitelům splácejí dlouhé čekání. Třeba Josef Květák z Otrokovic hlásí ve dvou dnech 600 pravých hřibů!!! Našel je poblíž…“Poblíž obce s iniciálami P.L.,“ směje se, aby úplně neprozradil místa svých báječných úlovků.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x