Pes pokousal v Malenovicích houbaře

ZLÍN - S kousanci na noze se vrátil houbař (46) z procházky po lese, u jedné chaty ve zlínské části Malenovice ho pokousal pes. Serveru Zlin.cz to řekl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Pes na něj zaútočil, když procházel v blízkosti jedné z tamních chat. Poté co mu měla jeho majitelka odmítnout sdělit, jestli je pes řádně očkovaný, a naopak mu vyhubovala, že tam on sám nemá vlastně co pohledávat, vyhledal lékařské ošetření a obrátil se o pomoc na Městskou policii Zlín.

Strážníci zjistili, že se incident stal na veřejném prostranství, kde žena (55) venčila bez vodítka svého psa plemene belgický ovčák. „Vyzvali jsme ženu, aby zvíře nechala prohlédnout u veterináře. Výsledek vyšetření na onemocnění vzteklinou byl naštěstí negativní, ale i tak jej bude muset majitelka za dalších pět dní absolvovat znovu,“ podotkl Janík.

Žena porušila obecně závaznou vyhlášku o pravidlech pohybu psů na veřejných prostranstvích a jak se ukázalo, i vyhlášku o místním poplatku ze psů. Navíc se dopustila přestupku proti občanskému soužití. „Vedle pokuty musí teď majitelka zvířete počítat i s tím, že poškozený nejspíš uplatní také nárok na náhradu škody,“ uzavřel Janík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x