Při kontrolách cizinců odhalili policisté několik trestných činů

ZLÍN - Policisté Odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Zlínského kraje zkontrolovali v průběhu prvního pololetí letošního roku více než 31 tisíc cizinců. Při těchto kontrolách ve 28 případech odhalili spáchání nějakého trestného činu, server Zlin.cz o tom informoval policejní mluvčí Petr Jaroš.

Většina trestných činů se týkala maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání či ohrožení pod vlivem návykové látky. V polovině července například policisté ze vsetínské skupiny cizinecké policie zadrželi nedaleko bývalého hraničního přechodu ve Starém Hrozenkově cizince, který do České republiky převezl několik desítek tablet extáze, sušené lysohlávky a marihuanu.

S devatenácti cizinci v prvních šesti měsících policisté zahájili správní řízení a při výkonu služby zjistili více než 1 100 přestupků. Kromě toho policisté během půl roku provedli na území Zlínského kraje více než 11 tisíc pobytových kontrol. A nezaměřili se pouze na kontroly ubytovacích zařízení, ale také na stavby, továrny, živnostenské objekty, mezinárodní vlakové spoje či na silniční dopravu spojující naši republiku se zahraničím.

„Naposledy se policisté zaměřili na stavby na třídě T. Bati ve Zlíně. Během policejní akce jsme zkontrolovali 160 liddí, z toho 60 cizinců. Až na jeden drobný přestupek měly všechny kontrolované osoby vše v pořádku,“ doplnil Jaroš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x