V Napajedlích se sejdou soubory z Valašska, Slovácka i Hané

NAPAJEDLA - V Napajedlích se uskuteční 14. ročník setkání folklorních souborů tří národopisných oblastí Slovácka, Valašska a Hané. Akce nazvaná Moravské chodníčky se bude konat zejména v novém kulturním centru Nový Klášter, server Zlin.cz o tom informovala Kateřina Barešová z Klubu kultury Napajedla.

Pořadatelé připravují pro návštěvníky pestrý dvoudenní program, a to v pátek a v sobotu. S folklorním setkáním je spojen také sobotní Farmářský trh na Masarykově náměstí, který nabídne vše od regionálních potravin až po rozmanité ruční výrobky. „Nebude chybět bohatá nabídka občerstvení, frgály, domácí uzeniny a sýry, letničky a bylinky, med, výrobky z rakytníku, povidla, koření, přírodní kosmetika, šité a dřevěné výrobky, keramika, košíky a mnoho dalšího,“ upřesnila Barešová.

Hned v pátek bude klášterní kaple hostit pořad Zpívání o vojně. Od 20 hodin se tu představí folklorní soubory z Napajedel, Spytihněvi, Uherského Hradiště, Polešovic, Jankovic nebo Zlína. Vstupné je 50 korun.

V sobotu ožije návoří Nového Kláštera od 16 hodin hlavním programem Moravských chodníčků. Návštěvníci se mohou těšit na soubory Radovan Napajedla, Radovánek Napajedla, Pozdní sběr Napajedla, Vonica 80 Zlín, Traplická chasa, Bartošův soubor Zlín, HS Pantlék Němčice nad Hanou a Cimbálovou muziku Rováš. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x