K vykradení domu stačila zloději hodina a půl

OTROKOVICE - Škodu za minimálně 70 tisíc korun napáchal neznámý muž, který se v Otrokovicích vloupal do rodinného domu. Využil chvilky, kdy syn (21) majitelů odešel z domu ven na oběd, server Zlin.cz o tom informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Pachateli stačila na vykradení rodinného domu pouhá hodina a půl. Když se mladík po obědě vrátil, vešel dovnitř vchodem přes technickou místnost. Když uviděl poškozené vstupní dveře, hned zavolal svým rodičům a také na linku 158.

„Na místo jsme povolali i policejního psovoda se služebním psem, který celý prostor prozkoumal a odebrali v domě i kolem něj všechny stopy. Majitelé zběžně prohledali místnosti. Zjistili, že neznámý lapka vzal zejména zlaté šperky, pár starožitných předmětů a několikery značkové hodinky. Nepohrdl ani finanční hotovostí,“ konstatovala Kozumplíková.

Škoda včetně poškozených dveří se předběžně vyšplhala na téměř 70 tisíc korun. „Vzhledem k nepořádku, který uvnitř celého domu panoval, ale není vyloučeno, že výše škody ještě poroste,“ dodala Kozumplíková.

Otrokovičtí policisté nyní po zloději intenzivně pátrají. V případě dopadení a odsouzení mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody pro přečiny krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x