Valašskomeziříčské náměstí bude patřit Dnům česko – slovenské spolupráce

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Ministerstvo pro místní rozvoj ČR připravilo speciální prázdninovou akci Den česko-slovenské spolupráce, která se uskuteční v sobotu 9. srpna od 13 hodin na náměstí ve Valašském Meziříčí. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Renata Votrubová.

Na letní akci budou představeny úspěšné projekty, bude se mluvit o tradici lidových pálenic na moravsko-slovenském pomezí a návštěvníci se budou moci seznámit s krajovými specialitami a lidovým folklorem.

„Spustili jsme speciální prázdninovou kampaň, která má za cíl propagovat mapy vzorových projektů přeshraniční spolupráce v období 2007 – 2013 a poukázat na pestrost podporovaných aktivit. Součástí kampaně je uspořádání lokálních akcí přímo v místě realizovaných projektů,“ sdělila k sobotní akci Veronika Vároši z odboru komunikace Ministerstva pro místní rozvoj ČR. Své projekty zde představí například hvězdárna či ochránci přírody.

Do Valašského Meziříčí zavítá také náměstek ministryně pro bytovou politiku, územní plánování a stavební řád Petr ​Smrček a další hosté. Akce je realizována v rámci česko-slovenského programu přeshraniční spolupráce, financovaného Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x