Organizovaná procházka přiblíží historii Valašského Meziříčí

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - V pořadí druhá procházka Valašským Meziříčím se uskuteční v neděli 10. srpna. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Renata Votrubová.

Procházka bude mít nádech putování poutníků, kdy zastávkami budou církevní, ale i světské architektonické památky. Sraz je v 18 hodin u Informačního centra na II. nádvoří zámku Žerotínů.

Procházku pro zájemce připravili pracovníci muzea spolu s pracovníky informačního centra. Nedělní procházka bude zahájena na II. nádvoří zámku Žerotínů, odkud povedou kroky účastníků k meziříčskému farnímu kostelu, kde se seznámí s jeho bohatou historií i sochařskou výzdobou. Poté se přesunou do bývalého poutního kostela Nejsvětější Trojice, kde dozví nejnovější poznatky o jeho historii na základě stavebně-historické průzkumu z loňského roku. „Nakonec naše kroky budou směřovat do bývalé historické rezidenční čtvrti města, rozkládající se kolem parku Botanika, kde se zmíníme o okolnostech jejího vzniku i obyvatelích a architektech jednotlivých domů. Putování zakončíme prohlídkou evangelického kostela,“ popsala Ivana Ostřanská z Muzea regionu Valašsko.

Cyklus procházek městem bude zakončen ve čtvrtek 28. srpna, kdy se návštěvníci seznámí s historickými osobnostmi, které dávno i nedávno utvářely současnou podobu Valašského Meziříčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x