V Luhačovicích mohou lidé ochutnat prvorepubliková jídla

LUHAČOVICE - Luhačovický Radun pořádá v srpnu Festival prvorepublikových chutí, v rámci kterého mohou lidé ochutnat nejrúznější pokrmy prvorepublikové kuchyně. Serveru Zlin.cz to za hotel uvedl Marek Nesázal.

K dispozici je celkem pět festivalových menu inspirovaných jeho prvorepublikovou tradicí. Festival tu potrvá do konce srpna. „Lidé si budou moci pochutnat například na šnecích po pražsku, pomalu pečeném vepřovém bůčku na salátu z čerstvého zelí nebo na květákové, ledvinkové nebo drůbkové polévce,“ upřesnil Nesázal.

Festival prvorepublikových chutí trvá od pátku do neděle v době od 12 do 20 hodin. Lidé si jen musejí dopředu zamluvit stůl.

Ačkoliv je trend prvorepublikové kuchyně v gastronomickém prostředí na vzestupu, málokde mohou dnes hosté ochutnat pravou českou kuchyni v její autentické podobě. Velkou inspirací tehdejších kuchařů bylo především anglické a francouzské kulinářské umění. „V období první republiky si lidé uměli užívat, věděli kam jít a co dobrého tam mají, a to musíme opět navrátit,“ dodal Nesázal.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x