Nová publikace popisuje historii rožnovského kostela

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - K 25. výročí posvěcení kostela Všech svatých v Rožnově pod Radhoštěm vznikla nová publikace, která mapuje historii kostela. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Tomáš Gross.

Publikaci vydala Římskokatolická farnost Rožnov a autorský kolektiv K. Obr, V. Teťhal, D. Drápala ji nazval Pod ochranou Všech svatých. „Výpravná kniha přibližuje na téměř sto stranách okolnosti vybudování stavby kostela, události, které tomuto aktu předcházely i klíčové historické okamžiky uplynulého čtvrt tisíciletí v dějinách farního kostela,“ uvedl jeden z autorů knihy Daniel Drápala.

Dílo neopomíjí ani zajímavou osobnost světitele kostela biskupa Maxmiliána Hamiltona. „Samostatné kapitoly jsou věnovány i dosud opomíjeným místům v okolí farního kostela jako například kostnice, hřbitov, křížová cesta, či osobnostem kněží působících v Rožnově nebo z něj pocházejících,“ doplnil Drápala.

Vydání knihy finančně podpořila rožnovská radnice. Nová publikace je k dostání v kostele Všech svatých nebo v Turistickém informačním centru města na Masarykově náměstí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x