V Kroměřížské MHD se mohou cestující poprvé připojit k internetu

KROMĚŘÍŽ – Autobus městské hromadné dopravy v barvách společnosti AVONET nabídne v Kroměříži od pátku 22. srpna zdarma připojení na internet. Jak serveru Zlin.cz řekl jednatel Technických služeb Kroměříž Petr Sedláček, ve městě půjde o absolutní novinku.

Cestující se připojí na internet přes mobil, tablet i notebook. Autobus bude jezdit po celé Kroměříži. „V zahraničí je to celkem rozšířená věc, že je ve vozech městské hromadné dopravy připojení na internet. Chceme lidem ve Zlínském kraji ukázat, že je k internetu dokážeme připojit prakticky kdekoliv,“ sdělil ředitel AVONETu Dušan Máčalík.

 

V Kroměříži bude internetové spojení v MHD zavedeno vůbec poprvé. „Město je podobným novinkám nakloněno a stále se snaží přístupové body k internetu rozšiřovat. O možnosti zavedení internetového připojení do autobusů jsme už nějaký čas uvažovali. Díky společnosti AVONET to teď můžeme zcela zdarma vyzkoušet. Sami jsme zvědaví, jaký ohlas to mezi cestujícími vzbudí a jaký zájem o internet v MHD bude,“ poznamenal Sedláček.

 

Speciálně označený trolejbus umožňuje připojení k internetu také ve Zlíně. S Dopravní společností Zlín-Otrokovice se společnost AVONET domluvila už loni a lidé se mohli na email, facebook nebo jiné internetové stránky podívat od konce loňského června. Tento trolejbus jezdí na páteřních linkách ze Zlína do Otrokovic. „Internet v MHD chápeme jako zajímavou službu pro cestující. Lidé si na to velmi rychle zvykli a podle našich odhadů se denně takto připojí desítky lidí. Byli bychom rádi, kdyby se do budoucna počet vozů s napojením na internet ještě zvýšil,“ dodal za Dopravní společnost Zlín – Otrokovice Vojtěch Cekota.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x