Poutníci vyrazí na cyrilometodějské cesty

VELEHRAD - Každoroční srpnové pěší putování po cyrilometodějských cestách na Moravě bude letos zahájeno v pátek 15. srpna na Velehradě, odkud se poutníci vydají přes Svatý Hostýn na Svatý Kopeček u Olomouce, kam dorazí 19. srpna. Serveru Zlin.cz to řekl Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Pouť začne páteční mší svatou ve velehradské bazilice v 10 hodin. Odtud poutníci vyrazí směrem na Napajedla, Zlín, Svatý Hostýn, Pavlovice u Přerova, Radslavice a Svatý Kopeček. Ukončení celé pouti po pěti dnech putování zakončí v úterý 19. srpna v 17 hodin mše svatá v bazilice Navštívení Panny Marie na Svatém Kopečku.

„Cyrilometodějské cesty na Moravě jsou vybudovány společným úsilím Matice svatohostýnské, Matice velehradské a Matice svatokopecké. Prostřednictví Centrály cestovního ruchu Východní Moravy jsou začleněny do struktury Evropských poutních stezek (I Cammini d´Europa). Pěší putování po poutních stezkách se těší v Evropě značné oblibě, i v České republice počty příznivců rostou,“ dodal k akci Urbanovský.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x