Kroměříž hostila mistrovství světa v orientačním běhu

KROMĚŘÍŽ - Vůbec poprvé se v Kroměříži běžel štafetový sprintový závod, který byl součástí Akademického mistrovství světa v orientačním běhu. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí města Pavel Zrna.

V pořadí 19. ročník Akademického mistrovství světa v orientačním běhu se koná v Olomouckém a Zlínském kraji a trvá do neděle. Akce se účastní více než 300 lidí z 32 zemí světa. „Zahajovacím závodem byl závod smíšených sprintových štafet, který se běžel v Kroměříži. Centrum bylo na Velkém náměstí a zhruba tříkilometrová trať vedla kromě historického centra také Podzámeckou zahradou. Tento typ závodu, kdy v jednom národním týmu běží dvě ženy a dva muži, je do programu Akademických mistrovství světa zařazen poprvé a závod v Kroměříži tak byl světovou premiérou,“ uvedl za organizátory místopředseda organizačního výboru Jindřich Smička.

Mimo samotný šampionát akademiků však pořadatelé připravili i doprovodný závod nejen pro pravidelné účastníky závodů v orientačním běhu nazvaný O pohár starostky města Kroměříže.

Záštitu nad akademickým mistrovstvím převzal Ministr školství Marcel Chládek a také Český olympijský výbor, který šampionát zařadil mezi letošních Top 12 sportovních akcí organizovaných v České republice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x