Tomáš Poznar: střelec brankářem. Šup a je tu postup

Už už se zlínští ševci chystali na blesky a hromy v kabině. Trenér Půlpit je v "oboru" vynikající... Běžela 92. minuta utkání 2. kola Českého poháru fotbalistů. Favorizovaný druholigový Zlín "tekl" na hřišti třetiligové Kroměříže 0:1. Spása přišla z hlavy vysokého útočníka Tomáše Poznara po posledním rohu, lehkou tečí pomohl míči do sítě Pavel Malcharek.

A tak se šlo na penalty. V brance Zlína už byl pár minut místo vyloučeného gólmana Žukowskiho obránce Benčík. Zelený dres ale dostal v podivuhodném odpoledni už třetího majitele. Nasoukal se do něj vysoký Tomáš Poznar a šel chytat.

Z osmi pokusů domácích zneškodnil hned tři střely k tyčím. „Na střelce jsem se díval do poslední chvíle, prostě se mi zadařilo.

V osmé sérii nervydrásajícího penaltového představení si pak míč na bílý puntík postavil sám. „Vždycky se dívám, co provádí brankář, bylo to tak i tentokrát, souboj nervů jsem vyhrál, míč skončil u tyče a mohli jsme slavit postup,“ radoval se úspěšný střelec i brankář v jedné osobě. 

Zlín tak postoupil do třetího kola a na sobotu 6. září připravil fandům ze širokého okolí chutný bonbónek, na Letnou totiž po čase dorazí prvoligové Slovácko.

Největší zásluhu na téhle pochoutce v čase reprezentační přestávky má pětadvacetiletý Tomáš Poznar, brankář i střelec… A mimochodem i vysokoškolsky vzdělaný sympatický kluk. Absolvoval bakalářské studium oboru sportovní management. Při magisterském pokračování ve studiu by mu určitě slušela diplomová práce na téma: Penalty, jak chytat a jak kopat…

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x