Nebezpečná zatáčka v Otrokovicích zmizí z mapy

OTROKOVICE - Ředitelství silnic a dálnic zahájilo v Otrokovicích stavbu, která mimo jiné odstraní nebezpečnou zatáčku. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí otrokovické radnice Lenka Vaculová.

Nebezpečná a ostrá pravotočivá zatáčka zůstala v Otrokovicích jako pozůstatek cesty po provizorním napojení otrokovického obchvatu na rychlostní komunikaci R55. Silničáři ji teď nechají odstranit a cestu narovnají.

Město Otrokovice na budovanou cestu připojí odbočovací pruhy pro nový vjezd do průmyslového areálu Toma. „Ostrá zatáčka představovala pro řidiče komplikaci a tím ovlivňovala bezpečnost provozu. Apelovali jsme proto na potřebu narovnání cesty do původního stavu tak, jak tomu bylo před vybudováním severovýchodní části obchvatu Otrokovic,“ poznamenal otrokovický místostarosta Milan Plesar.

Práce na silnici si v úseku za odbočkou k čerpací stanici Tlumačov – Skály vyžádají kyvadlový provoz jedním jízdním pruhem a řízení světelnou signalizací. Stavba by měla být hotova ještě v tomto roce před nástupem zimy. „Přestože stavba může krátkodobě přinést mírné omezení provozu, její důležitost je do budoucna velmi významná. Především přispěje k bezpečnějšímu průjezdu všech vozidel. Rovněž je nezbytnou součástí nového vjezdu do průmyslového areálu Toma a jeho napojení na hlavní příjezdovou komunikaci mimo zastavěnou část města,“ doplnil otrokovický starosta Jaroslav Budek.

Narovnání hlavní silnice přijde Ředitelství silnic a dálnic přibližně na 20 milionů korun. Město Otrokovice zafinancuje vybudování odbočovacích pruhů částkou ve výši šest milionů korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x