Městská policie Zlín bude přijímat nové strážníky

ZLÍN – Nové strážníky bude přijímat letos na podzim Městská policie ve Zlíně. Nebude rozšiřovat celkový počet, ale doplní uvolněná pracovní místa, sdělil serveru Zlin.cz ředitel strážníků Milan Kladníček.

Strážníkem se může stát občan České republiky, který musí splňovat základní požadavky. „Patří mezi ně věk alespoň 21 let, trestní bezúhonnost, spolehlivost, dosažení alespoň úplného středního vzdělání zakončeného maturitní zkouškou, zdravotní a tělesná způsobilost a úspěšné absolvování přijímacího řízení,“ řekl Pavel Janík z městské policie.

Zájemce o povolání strážníka musí vyplnit dotazník a doložit životopis a fotografii. Termín pro podání je do poloviny září. „V rámci výběrového řízení pak uchazeč absolvuje přijímací pohovor, test fyzické zdatnosti, psychodiagnostické vyšetření na specializovaném klinickém pracovišti a zdravotní prohlídku,“ vyjmenoval Janík.

Podle něj jsou v posledních letech pro zájemce problémem fyzické testy. „Skládají se ze sto metrů plavání, člunkového běhu čtyřikrát 10 metrů, vytrvalostního běhu na 12 minut, dvou minut lehů sedů a kliků na výdrž,“ uvedl Janík.

„Z dlouhodobých zkušeností víme, že se úspěšnost mezi uchazeči pohybuje kolem 10 procent. Tím však nechceme nikoho odradit, ale naopak motivovat zájemce k co nejlepším výkonům,“ uzavřel Kladníček.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x