Zlínská radnice provedla změny v systému parkování

ZLÍN – Nový provozní řád organizace dopravy a parkování čeká ulice Rašínova, Bartošova, Soudní, třídu Tomáše Bati a náměstí Míru ve Zlíně. Kromě zkrácení doby pro zásobování začne město také vydávat rezidenční karty, sdělil serveru Zlin.cz mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

Provozní řád nově zkracuje dobu parkování pro zásobování z 60 na 30 minut. „Náměstí Míru je pěší zóna, je tedy veřejným zájmem, aby se tam vozidla pohybovala pokud možno co nejkratší čas,“ uvedl náměstek primátora Jiří Kadeřábek, do jehož kompetence spadá doprava.

Provozní řád nově zavádí povinnost pro vozidla rezidentů starších 18 let, kteří vlastní budovu v regulované zóně nebo na základě věcného či smluvního práva v takové budově bydlí, mít viditelné označení kartou rezidenta.

Kartu rezidenta budou od příštího týdne vydávat Technické služby Zlín. „Místo výdeje se nachází v prostorách nově zrekonstruovaného svitovského podchodu. Rezident se musí prokázat občanským průkazem, případně nájemní smlouvou a technickým průkazem vozidla. Karta se vydává bezplatně na jeden rok a konkrétní registrační značku,“ dodal Dvořák.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x