Otrokovice nabídnou seminář pro lidi pečující o seniory nebo nemocné

OTROKOVICE – Seminář pro lidi, kteří pečují o seniory, nemocné nebo zdravotně postižené, nabídnou Otrokovice. Uskuteční se 10. září, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí otrokovické radnice Lenka Vaculová.

Seminář nese název Prevence syndromu vyhoření, duševní hygiena osob pečujících o seniory s demencí. Uskuteční se od 16:00 v SENIORu C. „Náplní kurzu je podpora osvěty a informovanosti, ale i praktický nácvik potřebných dovedností,“ uvedla Vaculová.

Seminář je druhý, který se letos uskutečnil. Začátkem června se konal první s názvem Bezpečnost seniorů, prevence seniorů jako obětí kriminality, zneužívání, domácí násilí a bezpečnost seniorů v dopravě. „Seminář zahájil film Šmejdi, který zachycuje problematiku předváděcích a prodejních akcí,“ řekla Vaculová.

Na toto téma navázaly nejčastější legendy podvodného jednání a příklady takových případů, kterých se pachatelé dopouští na seniorech, aby se dostali k nim do domácnosti a krádeží je připravili o úspory. Poté následovala diskuze s frekventanty kurzu s uvedením vlastních zkušeností.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x