Otrokovické kuchařky čeká finále soutěže o nejlepší oběd

OTROKOVICE - Kuchařky ze Základní školy Mánesova v Otrokovicích se v úterý zúčastní finále soutěže O nejlepší školní oběd. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí otrokovické radnice Lenka Vaculová.

Finále celostátní soutěže se uskuteční v Brně  a zúčastní se ho desítka týmů z nejlepších jídelen škol a školek v republice.

Letošní pátý ročník soutěže se řídí tématem Moderně a originálně – pestrá strava  pro děti ve školní jídelně. Kuchařky z Otrokovic si připravily menu, které se skládá z polévky – mrkvovo-zázvorového krému s pažitkou, hlavního chodu – pošírovaný filet Mahi Mahi na smetanovém špenátu s cizrnou a opékaným bramborem a dezertu – bulgur s tvarohovým krémem a malinami. S ním obstály v konkurenci dalších 79 přihlášených a postoupily do finálové desítky.

Podmínkou pro zařazení obědového menu do soutěže a jeho případný úspěch je, že musí být běžně zařazováno na jídelní lístek a patřit mezi oblíbené pokrmy malých strávníků. Cena jedné porce nesmí překročit normou daný limit 34 korun. Recepty zaslané v rámci korespondenčního kola byly hodnoceny podle vhodnosti použitých surovin, technologického postupu přípravy, vzájemné sladěnosti po stránce výběru potravin, chutě či barvy a z nutričního hlediska.

„Při vědomí, že jídlo ve školní jídelně je z kvalitních surovin, velmi chutné a navíc dle dosavadních výsledků patří k nejlepším v celé republice, je pro mě celý tým kuchyně vítězem už nyní. K úspěchu v soutěži přeji vyslanému týmu hodně štěstí a věřím, že uvařené menu porotu zaujme,“ prohlásil otrokovický starosta Jaroslav Budek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x