Barumka je tady. Dnes autogramiáda, zábavné odpoledne i prezentace posádek

Barum Czech Rally Zlín 2014 už je tady. Populární Barumka ovládá město i jeho okolí. A to už po 44. Kdo by si to pomyslel, jakým fenoménem bude pro město i široké okolí, třeba v roce 1971, kdy si parta nadšenců uspořádala motoristický "pouťák".

Po třiačtyřiceti letech je tu prakticky nejrenomovanější soutěž seriálu mistrovství Evropy, která soustředí na startu 121 elitních posádek z řady zemí, přiláká desetitisíce návštěvníků každý ze tří soutěžních dnů. Vylepší ekonomickou bilanci obchodníků i hoteliérů a hlavně poskytne úžasné sportovní zážitky.

Už v úterý nabízí bohatý doprovodný program. „Začíná hodinu po poledni v centru krajského města, je připravena řada atrakcí pro děti, vystavíme vozy předních jezdců. Ale s odkazem na bohatou historii soutěže také třeba kdysi soutěžního žigulíka,“ vypočítává mluvčí ředitelství soutěže Roman Ordelt s tím, že vše vyvrcholí od 18 hodin velkou autogramiádou.

Mezitím se už ve Zlíně budou od pravého poledne prezentovat posádky, přijet by měly z pětadvaceti zemí. Zajímavostí je třeba skutečnost, že vedle evropských es se na startu objeví rovněž sedm týmů, jimž bude za volantem velet žena.

Na včerejším večerním zasedání ředitelství soutěže se jako vždy probírala i bezpečnostní opatření. „Soutěž bude vnímaná jako úspěšná jen tehdy, když se obejde v tomto směru bez problémů či dokonce tragických událostí, proto apelujeme každým okamžikem na diváky. Buďte obezřetní, dbejte pokynů pořadatelů,“ říká jasně ředitel soutěže Miloslav Regner.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x