Městská rychlostní zkouška Barumky přiláká do Zlína desetitisíce fanoušků

ZLÍN - Ve Zlíně v pátek naplno vypukne 44. ročník Barum Czech Rally Zlín a největší nápor fanoušků se očekává v průběhu páteční rychlostní zkoušky v centru města. Jak serveru Zlin.cz sdělil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík, akce s sebou přinese i značné změny v organizaci dopravního provozu.

Městská policie Zlín přijala kvůli Barumce zvláštní bezpečnostní opatření. „V průběhu konání Barum Czech Rally nasadíme na 60 strážníků, kteří budou společně s policisty republikové policie dbát na bezpečnost v ulicích našeho města,“ podotkl Janík.

Městská rychlostní zkouška tradičně přiláká desetitisíce diváků. To si vyžádá změny v dopravě. Na sídliště Jižní Svahy se v době od 17.45 do 23.45 hodin lidé nejlépe dostanou autem po nábřeží z místní části Prštné anebo po ulici Mezilesí od benzínové čerpací stanice Shell na Vršavě. Uzavírka autobusového nádraží si vynutí přesunutí stanoviště linkových autobusů, které budou odjíždět z ulice Hradská.

„Motorizovaní fanoušci by se měli na jednotlivé rychlostní zkoušky dostavit v dostatečném předstihu a nejlépe využít MHD, jelikož míst pro zaparkování bude velmi málo a strážníci nebudou tolerovat zejména parkování v místech, kde by byl ztížen průjezd Integrovaného záchranného systému a MHD,“ upozornil Janík.

Na objednávku pořadatelů rally zajistila Dopravní společnost Zlín – Otrokovice v sobotu 30. srpna zvláštní autobusovou kyvadlovou dopravu k rychlostní zkoušce Maják, která pojede ze zastávky náměstí Práce na zastávku U Majáku. Autobusy se otočí na okružní křižovatce a pojedou od zastávky U Majáku zpátky na zastávku náměstí Práce. Tyto autobusy budou jezdit zhruba dvakrát za hodinu, přičemž první spoj by měl vyjíždět z náměstí Práce v 7.43 hodin a poslední od zastávky U Majáku pak v 17.50 hodin. Provoz kyvadlové dopravy zaplatí pořadatelé rally a cestující tak budou mít přepravu zdarma.

„Žádáme všechny příchozí diváky, aby se dostavili včas a bezvýhradně uposlechli pokynů pořadatelů. Zejména se jedná o část rychlostní zkoušky pod malenovickým hradem, kde po bezpečnostní schůzce s pořadateli víme, že v tomto úseku bude omezený počet vyhrazených diváckých míst,“ dodal ředitel Městské policie Zlín Milan Kladníček. Při této rychlostní zkoušce budou strážníci ve spolupráci s policisty usměrňovat provoz v ulici Březnická, kde budou řidiči moci zaparkovat svá vozidla po pravé straně komunikace.

Barum Czech Rally Zlín se pojede na různých místech Zlínského kraje do neděle.

Barumka právě odstartovala:

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x