Barumka bez tiskového střediska? Ani náhodou. Šéf slaví malé jubileum

Je to jeden z mozkových trustů světově proslulé soutěže. Tady by měli vědět o soutěži všechno, absolutně všechno. Tiskové středisko Barum rallye vedl léta úžasný znalec Jiří Přikryl. Směle se mu teď může rovnat Roman Ordelt. Letos tmelí partu nadšenců a expertů po patnácté.

Ještě v roce 1997 fungovalo tiskové středisko už tehdy věhlasné soutěže ve dvou. Doba žádá své. „Dnes mám 12 spolupracovníků nejen tady v budově rektorátu Univerzity Tomáše Bati, ale i v satelitním centru v Otrokovicích,“ připomíná Ordelt, který letos „tiskovému“ šéfuje po patnácté.

Je ale fakt, že jsem předtím přičichl k téhle práci už v letech 1998 a 1999, kdy ležela hlavní tíha na dnešním šéfovi rychlostních zkoušek Martinu Konečném,“ vzpomíná pětačtyřicetiletý odborník.

Teď od čtvrtka do neděle toho věru příliš nenaspí. „Ale dá se to vydržet, poctivé čtyři hodiny musejí ve dnech vrcholu soutěže stačit.“

Jenže Barumka to není pro Ordelta práce jenom teď. „To tedy opravdu ne, je to činnost prakticky permanentní, vždy ještě pár týdnů po soutěži a hlavně zjara. To už se chystají třeba tiskové konference, tiskové zprávy a tak dále a tak dále.“

Letos má Roman a jeho lidé na starost 313 akreditovaných zástupců médií ze dvaceti evropských zemí. Ale nejen ze starého kontinentu. „Máme tu i žurnalisty z USA, Japonska a dalších trošku exotických zemí,“ dodává.

Tiskové centrum je plné mladých lidí. Samozřejmě jdou s dobou. Servis pro novináře musí být dokonalý, přehled o aktuálním dění rovněž. Kdysi telefon, dnes internet, to je hlavní fenomén. „Opravdu internet, facebook, twitter, sociální sítě, to je to, oč tu běží. Technika spěchá kroky, no spíše skoky, mílovými. Chceme být nejlepší, tak jí jdeme naproti,“ končí muž v tmavém saku a bílé košili.

Odpočinek po Barumce? To ani náhodou, jede hokej, tam je práce taky spousta,“ vysvětluje méně znalým, že léta úspěšně působí také jako mluvčí mistrovského hokejového klubu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x