Akce má být symbolickým rozloučením se s grilovací sezonou. „Zároveň bude Gurmánské loučení s létem předzvěstí blížícího se Karlovského gastrofestivalu,“ uvedl vedoucí hotelu Marek Bača.
Od 11 do 16 hodin uvidí návštěvníci ukázky přípravy mořských plodů a ryb v podání odborníků. Tým kuchařů z nich pak připraví vybrané speciality, které přinesou zajímavé propojení exotičtějších surovin s tradičními valašskými. K ochutnání bude například salát z chobotnice, manga a řapíkatého celeru s meruňkovou redukcí, krevetový špíz s ovčím sýrem nebo grilovaný steak z tuňáka na omáčce z pečených paprik.
Připravena bude také ochutnávka moravských vín a různých druhů sýrů, k tomu zahraje cimbálová muzika Milana Mlčáka. „Připraveny budou i ukázky výroby frgálů. Hosté si budou moci výrobu také sami vyzkoušet. Právě frgálová manufaktura je jedním z lákadel, která se chystáme nabídnout hostům také na letošním Karlovském gastrofestivalu,“ dodal Marek Bača.