Barumka má hned několik favoritů

ZLÍN - Zlín a jeho okolí žije už několikátý den 44. ročníkem Barum Czech Rally. Trať účastníky zavede na řadu míst Zlínského kraje, start a cíl je ale ve Zlíně, serveru Zlin.cz to sdělil Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Na letošní barumku se přihlásil úctyhodný počet celkem 121 posádek z 25 států, na start se nakonec postavilo 105 posádek. „K největším favoritům patří bývalý tovární jezdec Fordu a estonský šampion Ott Tänak, vedoucí jezdec evropského šampionátu Esapekka Lappi z Finska, Craig Breen z Irska, Bruno Magalhães z Portugalska nebo český mistr Václav Pech,“ uvedl Roman Ordelt, tiskový mluvčí Barum Czech Rally Zlín.

Samotná rally odstartovala v pátek večerní diváckou Super RZ v ulicích Zlína, v sobotu a neděli následují dva plnohodnotné závodní dny. Celá rally bude zahrnovat 240 kilometrů rychlostních zkoušek s asfaltovým povrchem, přičemž nevzdálenější místo je od centra soutěže pouze 50 kilometrů daleko.

Tradice Barumky rok co rok přitahuje na Zlínsko několik desítek tisíc nadšených motoristických příznivců. Velkou důležitost této akce dokládá i nebývalý zájem médií, jen v loňském roce se akreditovalo celkem 227 novinářů z 18 států.

Sobotní program Barum Czech Rally začne v osm hodin ráno start 1. etapy pod Velkým kinem ve Zlíně. V rámci první etapy čekají jezdce rychlostní zkoušky v okolí Slušovic, Majáku, Trojáku a Semetína. Závodníci by pak do cíle u servisního areálu v Otrokovicích měli dojet do přibližně půl deváté večer. V neděli se pak závodníci postaví na start druhé etapy v sedm ráno v Otrokovicích a čekají je rychlostní zkoušky Zádveřice, Pindula a Kudlovice. Krátce před 16. hodinou by měli být všichni v cíli, a to na zlínském náměstí Míru. Zde se také budou vyhlašovat výsledky a rozdělovat ceny.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x