Extrémní závod Beskydská sedmička pomůže vizovickému Doteku

VIZOVICE - Už o nadcházejícím víkendu startuje extrémní závod Beskydská sedmička, jehož součástí je i charitativní projekt Každý metr pomáhá. Letos byla jako příjemce pomoci vybrána společnost Dotek Vizovice, která poskytuje odlehčovací a pečovatelskou službu seniorům, serveru Zlin.cz to za Dotek řekla Jarmila Zatloukalová.

Vizovický Dotek už má jasno, na co hodlá získané peníze použít. „Rádi bychom pořídili sprchovací lehátko pro naše klienty upoutané na lůžko. Zajistí větší komfort nejen našim seniorům, ale i pečovatelkám,“ podotkla Zatloukalová.

Podpořit společnost Dotek mohou lidé příspěvkem na účet číslo 1417558389/0800, zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS DOTEK, kterou odešlou na číslo 87 777 (cena DMS je 30 korun), nebo přímo v místě konání závodu příspěvkem do kasičky s logem Doteku. Za společnost Dotek vyrazí do závodu čtyři týmy.

Beskydská sedmička je extrémní přechod Beskyd Javorový – Javorník a Mistrovství České republiky v horském maratonu dvojic. V pořadí 5. ročník se uskuteční o víkendu 5. až 7. září. Stejně jako v loňském roce povede trasa ze slezského Třince do moravského Frenštátu pod Radhoštěm. „Náročný profil trati s více než pěti tisíci výškovými metry a početné startovní pole pasují Beskydskou sedmičku mezi top extrémní závody konané na území ČR. Trasa má dvě obtížnosti: Hobby a Sport. V kategorii Sport si to týmy rozdají o titul Mistr ČR v horském maratonu dvojic,“ uzavřel pořadatel a ředitel závodu Libor Uher.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x