Ředitel rožnovských strážníků Vašut odchází z funkce

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Ze zdravotních důvodů odchází od Městské policie v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku ředitel Daniel Vašut. U policie sloužil 21 let, z toho devět působil ve funkci šéfa, informoval server Zlin.cz mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Do doby pověření nového strážníka funkcí ředitele povede městskou policii starostka Rožnova Markéta Blinková. „Výběrové řízení na strážníka pověřeného plněním některých úkolů pro řízení jsme vyhlásili v pondělí,“ uvedl Gross.

Město se s Vašutem dohodlo na ukončení pracovního poměru. „V úterý jsme tak učinili ze zdravotních důvodů ředitele Vašuta,“ sdělila starostka Blinková.

Vašut nastoupil jako strážník v roce 1993 a v roce 2005 se stal ředitelem. „Z dob mého působení ve vedení bych vyzvedl především rozsah naší činnosti, který se neustál rozšiřoval v návaznosti na nové právní předpisy a zákony. I s menším počtem strážníků jsme ale vždy dosahovali dobrých výsledků,“ sdělil Vašut, který nadále zůstává členem Mezinárodní policejní asociace.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x